L’Aleixar constitueix un Comité d’Emergències Municipal presidit per l’alcalde, Toni Abelló

19/03/2020

L’Aleixar constitueix un Comité d’Emergències Municipal presidit per l’alcalde, Toni Abelló

L’alcalde de l’Aleixar, Toni Abelló, ha signat un decret d’alcaldia per a la constitució d’un Comié d’Emergències Municipal que s’ha constituït avui mateix i que és presidit per la primera autoritat municipal.
El comité l’integren l’alcalde, Toni Abelló, el primer tinent d’alcalde, Antoni Vernet, la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Beatriu Rius i la regidora de Cultura i Ensenyament, Elisabet Castell. Les funcions d’aquest comité es mantindran com a mínim fins el proper 30 de març, tot i que podran ser prorrogades o modificades segons l’evolució de la pandèmia provocada pel Covid-19.
Les funcions d’aquest comité venen definides als Plans d’Emergència Municipals del Pla d’actuació PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, però en qualsevol cas el Pla de Contingència Municipal contra el COVID-19 no és de mesures sanitàries, sinó de garantia de serveis bàsics i essencials per a la població.
Entre altres, es defineixen com a serveis bàsics i estratègics l’enllumenat públic, el cemetiri, la recollida de residus, la neteja viària, l’abastament d’aigua potable, les clavegueres, l’accés als nuclis de població i el control d’aliments i begudes.
El decret, que podeu consultar íntegrament al document pdf que acompanya aquesta informació, també estableix el tancament, fins que el canvi de circumstàncies permetin la seva reobertura a l’ús públic i veïnal, de tots els equipaments municipals de tipus cultural, museístic, expositiu, esportiu, educatiu o associatiu i determina que, amb caràcter general, no hi haurà atenció directa al públic a la seu de l’Ajuntament, la qual serà preferentment telefònica i electrònica en tot allò que sigui possible, i només excepcionalment s’efectuaran tràmits urgents, respectant sempre les mesures de seguretat establertes.

El document apel·la a la comprensió i al sentit cívic de la ciutadania davant d'aquesta situació excepcional i demana seguir la informació exclusivament a través dels canals oficials habituals, on s'anirà informant puntualment de totes les novetats, a més de fer una crida a la tranquil·litat i responsabilitat dels veïns i les veïnes, insistint que es tracta de mesures preventives amb l’objectiu de protegir la salut de les persones.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca