Consells del Col·legi de Psicologia per afrontar el confinament pel coronavirus

22/03/2020

Consells del Col·legi de Psicologia per afrontar el confinament pel coronavirus

 

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat una completa guia que, amb el títol “Recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses”, recull múltiples consells per afrontar la situació de confinament que vivim per frenar l’extensió del coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19).

Segons explica la pròpia guia a la introducció, “les situacions de confinament poden produir sensacions que van de la soledat a la incertesa, passant per la ira, la tristor, l’avorriment, l’angoixa o l’estrès, entre d’altres” i per això es vol evitar que “aquestes emocions es converteixin en un problema viral afegit”.

Pels psicòlegs i psicòlogues que han confeccionat la guia es vol aconseguir “que les persones que hagin de guardar quarantena ho visquin amb calma, intel·ligència i bona disposició, el que generarà el màxim de benestar per a elles, els seus i el conjunt de la població”.

Així, la guia té només 10 pàgines i es distribueix en 7 apartats que van des de la informació (on informar-se bé o evitar la sobreinformació) fins a tenir el contacte telemàtic o telefònic amb altres persones, l’organització a casa i a la feina si s’ha de fer teletreball, o cuidar-se, distreure’s i mantenir tan com es pugui les rutines diàries.

Altres recomanacions se centren en com parlar als infants sobre la malaltia, com actuar psicològicament amb una persona infectada a càrrec o amb un familiar que està en una residència i no el podem visitar. El document finalitza amb un apartat sobre els aspectes positius que podem treure d’aquesta crisi sanitària sense precedents, com ara tenir temps per reflexionar, per compartir o per desenvolupar projectes que normalment no podem fer per manca de temps.

Podeu consultar la guia completa en el document adjunt.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca