Actualització de les preguntes freqüents sobre les restriccions pel COVID-19

23/03/2020

Actualització de les preguntes freqüents sobre les restriccions pel COVID-19

 

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha actualitzat el document de preguntes freqüents sobre les restriccions pel COVID-19. Les actualitzacions les podeu consultar en color blau al document adjunt i són les següents:

11. Puc anar a comprar a establiments fora del meu municipi?

S’autoritza comprar productes (aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat) respectant les mesures per minimitzar els contactes i, doncs, de forma preferent al propi municipi i a prop del domicili.

35. I dins de taxis i VTC?

Individualment, excepte si s’acompanya una persona discapacitada, menor o gran sense autonomia. S’ha de seure als seients posteriors.

50. I en el cas del carnet de conduir?

La vigència dels permisos i llicències de conducció que caduquin durant l’estat d’alarma quedarà automàticament prorrogada per 60 dies.

51. Puc continuar conduint si m’ha caducat la ITV?

Sí, sempre que la ITV hagi caducat durant la vigència de l’estat d’alarma.

93. He de posar una denúncia: puc anar a una comissaria a posar-la?

Com a servei essencial, les comissaries són obertes, amb el mateix horari. No obstant això, els desplaçaments s’han de reduir al màxim; per tant, eviteu anar a les comissaries si no es tracta d’assumptes urgents i rellevants.

95. A quin contenidor van els guants de làtex o nitril que es facin servir?

Al contenidor de rebuig: en cap cas al contenidor d’envasos (groc). En el cas d’un domicili on resideix una persona infectada per la COVID-19 o en quarantena, caldrà que la brossa es gestioni d’acord a les mesures preventives de seguretat que estableix Salut.

En aquest enllaç podeu consultar les diferents actualitzacions que es van fent d’aquest document

Menu

Menú principal

Formulari de cerca